ESPANYA

GASTRONOMIA ESPANYOLA

La gastronomia espanyola és una de les millor del món per la qualitat i varietat de productes que s’utilitzen. La cuina tradicional es compon de moltes cuines regionals, a cada una d’elles influeixen el clima, la història i els propis costums. Es poden distingir característiques comuns a tota la cuina espanyola. En primer lloc, la cuina espanyola és bastant simple, la seva base és la ceba, l’all i els pebrots, també s’utilitzen herbes, sàlvia i oli d’oliva. També són comuns la simplicitat i la rapidesa de preparació en les receptes de moltes regions. Els mètodes de cocció com cuina amb vi, amb formatge d’ovella o rostir a la graella són típics de molts plats a la península.

Gastronomia al nord d’Espanya

Al nord de la península domina la preparació de plats de peix. El País Basc és famós pel seu bacallà amb all, a Astúries la sidra i la favada, a Galícia el protagonista és el pop, a Aragó prefereixen menjar la carn amb salses picants i a La Rioja i Navarra aprecien les salses de verdura i guarnicions diferents.

· Pop a la gallega

És un dels plats típics a Galícia. És un plat on es mostra la màxima de la cuina espanyola de treballar amb aliments de qualitats. Es serveix en rodanxes damunt una tabla de llenya, amb un poc d’oli d’oliva, sal i pebre dolç. Els ingredients principals són: pop, patates, sal, pebre (dolç o picant) i oli d’oliva.

La cuina Mediterrània

La cuina mediterrània que ha demostrat els seus beneficis per a la salut, està basada en el blat, les oliveres i les vinyes. On també se’ls afegeixen importants components com l’arròs, les verdures, l’all, herbes i altres cultius d’hortalisses com el formatge, el iogurt, el peix, la carn, els ous i la fruita.

· Truita de patates

No només és un dels nostres plats estrelles, sinó que també el podem trobar a tots els bars i restaurants del país. Els ingredients principals són: patates, ous, ceba, oli i sal.

· Paella valenciana

La tradicional paella valenciana és una mescla d’arròs amb els aliment que tenien a mà: carn i verdures típiques. Però amb el pas dels anys la recepta ha anat evolucionant i és usual trobat mesclats amb l’arròs complements típics del mar com la sèpia i les gambes. Els ingredients que du són: arròs, pollo, conill, mongetes verdes, carxofes (opcional), cargols, oli d’oliva, pebrot dolç, tomàtic triturat, safrà, romero fresc, sal i aigua.

La cuina al centre d’Espanya

La gastronomia de la part central del país es va formar sota la influència de la duresa del clima, el terreny muntanyós i el treball pesat. La base d’aquesta alimentació són les mongetes, les llenties i les diverses carns. Un dels plats bàsics i típics de la zona són moltes variacions sobre el tema de la carn d’olla (sopa nutritiva), així com plats de caça i diversos embotits.

La cuina Andalusa

La cuina de sud d’Espanya és una fusió de cuines de totes les cultures i pobles que van habitar aquesta terra. A Andalusia va néixer el famós gaspatxo que és la sopa freda. Tots els plats dolços i postres d’Andalusia són heretats dels antics moros.

· Gaspatxo

El gaspatxo andalús és un clàssic dels mesos més calorosos ja que resulta molt refrescant i saludable. A més, és una recepta molt versàtil ja que es pot adequar als nostres gustos variant la quantitat de cada un dels ingredients. Consisteix en una sopa freda de pa mollat amb aigua, oli d’oliva, vinagre, sal, tomàtic, ceba, all i pebre verd.

La cuina espanyola és interminable, no es pot provar tot. No obstant això, a Espanya, cal tastar plats clàssics com la truita de patates, xoriço picant, pernil, gaspatxo andalús, pop a la gallega, fabada asturiana, cuit madrileny, bacallà a la biscaïna (País Basc), caldera de llagosta i la paella Valenciana.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *