FRANÇA

GASTRONOMIA DE FRANÇA

La gastronomia francesa és reconeguda per la seva varietat i refinament, amb el que actualment està considerada com una de la més importants gastronomies del món. Els seus principals productes són la mantega, els formatges, els tomàquets, les fines herbes, les carns de porc, les salsitxes, etc. i, sobretot, les hortalisses en general.

La cuina francesa està dividida en «clàssica» i «de dones». En el primer dels casos es tracta de plats molt cars i fins, elaborats amb els millors ingredients i que és el que caracteritza França. La segona opció està donada per aquelles preparacions efectuades per les dones de casa, amb sabors tradicionals i que és molt poc coneguda pels visitants i turistes. No obstant això els sabors i els plats varien depenent de la regió. Així per exemple, a Alsàcia i Lorena la base dels plats és la carn com el porc, vedella i xai.

· Quiche

És una tarta salada que està feta a base d’ous, crema de llet, verdures i carns. Se li poden afegir diferents ingrdients com api, pebrot, ceba, formatge, etc.Hi ha diversos tipus de Quiche que varien segons les regions de França, però el principal és el Quiche Lorraine.

Zona de Normandia

A la zona de Normandia els ingredients que mai falten en els millors plats són la mantega i la crema. Al tractar-se d’una zona costanera, els plats estrelles dels millors restaurants són el marisc juntament amb els formatges, dels quals hi ha centenars de varietats i es mengen sempre després dels àpats principals.

· Moulès à la crème

Els musclos a la crema són un dels plats típics que pots trobar per tot Normandia. Es serveixen en una cassola amb una cullera per anar prenent alhora els musclos amb la salsa de crema. Els ingredients que es fan servir són: musclos, caba, vi blanc, mantega, farina, all, nata per cuinar, julivert, sal i pebre.

Gastronomia del sud-est de França

· Ratatouille

Aquest plat de la cuina francesa prové de les ciutats de Provença i Niça, ubicades a la regió sud-est. Consta de tomàquet, pebrot, ceba, albergínies i carbassó. Està aromatitzat amb farigola, romaní, orenga, llorer i alfàbrega i amanit amb all. És un plat que sol preparar-se a l’estiu.

Gastronomia del sud de França

· Cassoulet

Aquest plat és un guisat fet en cassoles de fang amb fesols,embotits i diversos tipus de carn: oca, ànec o be. És un dinar tradicional de França que es prepara pel costat sud de Llenguadoc i Migdia-Pirienus. La preparació varia segons la regió en la qual es trobi.

Postres de França

· Mousse

El mousse o escum és una postre característic de la gastronomia francesa, ja que té consistència esponjosa. S’elabora amb ous, sal, nata i l’ingredient principal que poden ser: xocolata, fruites, mariscs, etc. Mousse de xocolata, de fruites, d’hortalisses i de peix.

· Canelé

És un bescuit que té forma cilíndrica i està fet a base d’ous, sucre, llet, mantega, farina, ron i vainilla. Serveix com a bon complement de la cuina de França en el desdejuni o el berenar acompanyat, en general, d’un cafè.
Postres típiques de la ciutat de Bordeus.

· Crème brûlée

La Crème brûlée o crema cremada és una postre tradicional de França. Es caracteritza per tenir una superfície de caramel feta de sucre cremada i una base cremosa composta per gemmes, vainilla, sucre i una crema espessa.
Sol servir-se en cassoles petites i es millora l’olor amb vainilla o licor.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *