ALEMANYA

La gastronomia tradicional d’Alemanya consisteix en un plat de carn, patates, salsa amb verdures o amanida. Depenent de la regió té influència dels països veïns com la cuina d’Itàlia i la de França. Els ingredients més usats són la carn de porc, de vedella i ocells de corral.

Així com les carns de senglar, conill i cabirol. La carn embotida és la més usual. En el nord d’Alemanya és comú l’ús de carns d’animals marins com l’areng, salmó, carboner, el bacallà, la palaia i el rèmol, anguila fumada i truita.

Els aliments més usats són la ceba, la patata i una varietat de col·les com la col verda, el colirrábano, el bròcoli, entre altres. És típic d’Alemanya el sauerkraut, fet amb col fermentada en barrils de fusta i que sol acompanyar les carns.

Sud-oest d’Alemanya

La regió està influenciada per la cuina francesa. La major part dels menjars es caracteritzen per ser lleugeres. Es poden trobar plats en els quals es menja la carn del caragol. Es caracteritza la seva cuina per usar espàrrecs. En molts plats s’usa el Spätzle (pasta) com a acompanyament. Una amanida característica de la regió és la Schwäbische Wurstsalat, feta amb salsitxes, cogombres, cebes, entre altres ingredients. Els plats típics de la regió són el flammkuchen (similar a la pizza), el Saumagen, Maultaschen, Gaisburger Marsch, entre altres.

· Codillo de porc

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es codillo-de-cerdo-asado-con-patatas.jpg

És un menjar típic alemany. Aquesta elaborat amb carn de porc deshidratat i cuita al forn. S’acompanya usualment amb puré de pèsols.

· Gaisburger Marsch

Consisteix en un brou fet amb pasta farcida de carn, verdures julivert i altres verdures. Les verdures estan fregides amb mantega i ceba.

· Saumagen


Està farciment amb diversos tipus de carn de porc als quals s’afegeix cansalada i patates cuites. Se sol amanir amb cebes, nou, moscada i pebre

Nord d’Alemanya

Els ingredients que solen usar-se a la regió són la patata, el pa sègol. És característic de la regió el consum de la carn de porc, la cansalada. A causa de la seva proximitat a la mar són comunes els arengs i anguiles fumades. També és comú la col verda. Els plats típics de la regió són el Birnen, Bohnen und Speck, la sopa d’anguila, lübecker National, entre altres.

· Birnen, Bohnen und Speck

És un plat típic de la regió nord d’Alemanya. Sol preparar-se en els mesos d’agost i setembre. Consisteix en un plat guisat. Els ingredients principals són les peres, judias verdes i cansalada viada de sabor fumat. S’acompanya amb patates cuites.

· Sopa d’anguila

És una sopa calenta fet amb brou de carn, verdures i anguila. Té un sabor dolç. Conté també fruites seques i una mica de vinagre

Centre d’Alemanya

Els seus plats es caracteritzen per l’ús de verdures i fruites. Són típiques de la regió les salsitxes Thüringer Rostbratwürste. Els plats típics són el Thüringer Klöße, mandonguilles de pasta de Turíngia, el codillo de porc rostit, la sopa de patates, Rheinischer Sauerbraten (rostit àcid). Se sol acompanyar els plats amb pastes, els Klöße o patates.

· Kartoffelsuppe

És una sopa tradicional de la cuina alemanya composta de patates cuites, ceba, pastanagues i api, salsitxes i alguns trossos de pa per a donar-li consistència espessa. Està amanit amb herbes pebre roig o pebre.

· Rheinischer Sauerbraten

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es richtig-rheinischer-sauerbraten.jpg

És un rostit de carn de sabor agredolç. Aquesta fet de carn marinada amb vinagre, aigua, brou de verdures i bates de enebor, fulles de llorer, claus, baies de pebre, llavors de mostassa, entre altres. Se sol acompanyar amb puré de poma, patates cuites i pastes.

Les seves postres

· Pastís de la selva negra

És un pastís fet amb capes de bescuit de xocolata al qual se li ha afegit licor Kirsch i melmelada. La seva recoberta és de aplantillí, xocolata i cireres.

· Berlinesa

És una massa dolça feta de farina, llet, sucre, llard, ou, llevat, essència de vainilla, ralladura de llimona i sal. És un dolç fregit empolvorat amb sucre glas

· Apfelstrudel

És un strudel de poma està elaborat amb un rotllo prim de massa. Està farciment de conserva de poma, sucre, canyella, passes pa rallat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *