ESTÒNIA

La gastronomia d’Estònia es basa en una cuina molt senzilla, els ingredients típics són la carn de porc, les hortalisses i les patates, acompanyats generalment pel pa negre , que ells coneixen com «LEIB».

La cuina nacional d’Estònia no es distingeix per la seva varietat ja que els estonians ja estan acostumats a menjar menjars delicioses i satisfactoris. La major part de la majoria dels seus menjars consisteix en plats simples i nutritius de productes naturals (carn, peix, verdures i pa), la història es remunta al menjar camperola tradicional. La característica comuna d’aquests plats és l’aplicació de petites quantitats d’espècies i condiments, generalment en forma de sal, terra negra i pebre aromàtic.

Per les particulars vicissituds de la història d’Estònia, les successives invasions a què es va veure sotmesa i el pas de diferents cultures, no es pot parlar pròpiament d’una cuina estoniana. Les seves receptes són el resultat de la fusió de totes aquelles cultures que van passar pel seu territori i desenvolupades amb els anys i per això es pot trobar molta influència de les cuines escandinaves, russa o alemanya. Per història, la gastronomia d’aquest país va tenir poca varietat de productes, encara que sempre el porc i el pa negre van estar presents.

· LEIB

El Leib o pa negre és un dels aliments principals a Estònia que no falten a la taula a l’hora de dinar. El seu nom es deu al fet que els ingredients amb què es fa provoquen aquest color.

· Mulgikapsad

El mulgikapsad consisteix en un plat de carn de porc amb col agra i patates bullides. La preparació és senzilla i consisteix en posar a una olla fulles de col, carn de porc picada en cubs i una mica d’ordi perlada, cal deixar-ho coure fins que aquesta estigui tendre i finalment ho emplatam i podem acompanyar-ho de pa negre i patates bullides.

· Pirukas

Les pirukas són uns pastels molt semblants a les empanades, rellenes de carn i pastanagues i col. Es poden preparar frites o al forn. Pot ser classificat en tres categories: küpsetatud (petit, va coure), praetud (petit, va fregir), i plaadipirukad (gran, va coure). Els ingredients varien des de carn, pernil i col a arròs, xampinyons i pastanagues. El petit pirukas pot ser omplert amb una varietat d’ingredients diferents, però el gran ús són omplerts amb col, carn i pastanagues.

· Tarta de ruibarbo

És un pastís que sol ser popular en aquelles zones en les quals la planta de ruibarbre és bastant conreada, incloent algunes regions de Suècia, Illes Britàniques, i Nova Anglaterra i les zones superiors del Mitjà Oest als Estats Units. A més d’aquesta planta, gairebé sempre conté una gran quantitat de sucre per a compensar la gran acidesa del ruibarbre. Aquest pastís sol ser menjat amb gelat o custard.

· Kama

Kama és unes postres molt tradicional, consisteix en una barreja de farina mòlta, amb ordi torrada, sègol, civada i pèsols.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *