REGNE UNIT

La gastronomia típica del Regne Unit no és una cuina de gran renom, no és considerada com una de les millors del món, i entre la seva oferta no trobaràs plats especialment sofisticats. No obstant això, la seva cuina és molt popular, assequible, suculenta i molt defensada pel britànics. El seu menjar té molt de fast food i d’influències índies i asiàtiques, però del que no hi ha dubte és que d’han sabut dotar a cadascun dels seus plats d’un caràcter únic.

El tradicional fish and xips

que trobaràs pertot arreu i del qual segur que ja has sentit parlar. És un plat que consisteix a arrebossar en farina diferents tipus de peixos (sobretot bacallà i lluç) i servir-ho acompanyat de patates fregides a les quals en la versió més tradicional, s’afegeix sal i vinagre.

Full English Breakfast

el desdejuni anglès complet, aquest plat consisteix en bacon, ous fregits, salsitxes, mongetes, patates, botifarra, tomàquet fregit i xampinyons amb una torrada. Al contrari del que es creï, només es pren en ocasions especials, ja que és una completa bomba de calories encara que amb aquest plat tindràs energia suficient per a tot el dia.

Jacket potato

Jacket potatoConsisteix a enfornar una patata fins que la pell queda cruixent i l’interior està tendre i suau. La parteixen per la meitat i la solen servir amb mantega i una gran varietat de farciments com a tonyina i maionesa, formatge i mongetes, formatge i amanida de col, o qualsevol altra combinació al gust. Són tan famoses que podràs trobar llocs al carrer venent-les, com en estats units els gossets calents. com el seu nom indica, és típic dels diumenges per als anglesos. Com ho és a Espanya la paella. Aquest plat és un rostit de diferents carns (porc, vedella o xai) que s’acompanya amb patates rostides, yorkshire pudding (que és una oblia de massa enfornada amb forma de bol), salsitxes i verdures de temporada. Tot això amanit amb una espessa salsa feta amb ceba i el suc de les carns. Deliciós.

Bangers and Mash

AConsisteix a enfornar una patata fins que la pell queda cruixent i l’interior està tendre i suau. La parteixen per la meitat i la solen servir amb mantega i una gran varietat de farciments com a tonyina i maionesa, formatge i mongetes, formatge i amanida de col, o qualsevol altra combinació al gust. Són tan famoses que podràs trobar llocs al carrer venent-les, com en estats units els gossets calents. ixò és senzillament salsitxes amb puré de patates, al qual se li pot afegir també la salsa que mencionabamos abans de ceba i suc de carn, que els anglesos criden gravy.

Shepherd’s peu

Aquest plat es fa col·locant primer una capa de carn picada fregida amb ceba, pèsols, pastanagues i verdures al gust. Quan la carn està feta es posa per damunt una gruixuda capa de puré de patates i després es fica tot junt al forn fins que el puré es dauri i es posi cruixent. També es pot fer amb carn de vedella (Cottage peu) o amb peix (Fisherman’s peu).

Cornish pasties

S’assemblen molt a les nostres empanades i solen fer-se amb pollastre i xampinyons, vedella i ronyons i vedella. Tots els tipus s’acompanyen amb la famosa salsa gravy, patates i verdures.

Bubble and Squeak

És un plat d’aprofitament que es fa amb verdures del dia anterior que es fregeixen. Sol portar col, patates, pastanagues, faves, cols de bruselas i qualsevol altra verdura al gust.

Toad in the hole

Que significa literalment el gripau en el forat, és un plat a base de salsitxes en un púding de Yorkshire que se serveix habitualment amb salsa gravy i verdures.

Consisteix a enfornar una patata fins que la pell queda cruixent i l’interior està tendre i suau. La parteixen per la meitat i la solen servir amb mantega i una gran varietat de farciments com a tonyina i maionesa, formatge i mongetes, formatge i amanida de col, o qualsevol altra combinació al gust. Són tan famoses que podràs trobar llocs al carrer venent-les, com en estats units els gossets calents.

Ploughman’s lunch

Traduït com a esmorzar del llaurador. Es coneix com a aperitiu fred i consisteix en uns trossos de formatge cheddar, embotits o cebes tendres en vinagre, pa i mantega. Se sol servir en els pubs.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *