ITÀLIA

La gastronomia al sud d’Itàlia

La gastronomia d’Itàlia es caracteritzada per les seves elaboracions amb abundants verdures, fruites, carns, peixos, arròs, pastes i pans. Alguns dels seus plats típics són la pizza, la pasta i el rissoto.
Entre les postres tradicionals tenim el gelat, millor conegut com gelato, el tiramisú i el babà de Nàpols. Finalment, entre les begudes típiques d’Itàlia està el limoncello, la grappa i la sambuca.

Aquesta gastronomia es caracteritza per l’elaboració pràctica i senzilla. Els principals ingredients són l’oli d’oliva, les verdures típiques de la zona i les hortalisses. Els plats més consumits en aquesta part d’Itàlia són les pizzes, els espaguetis i els macarrons, és a dir, tots el plats relacionats amb la pasta

· La Pizza

La pizza consisteix en una massa de pa de forma generalment rodona, elaborada amb farina,aigua, llevat i salt , que és coberta amb salsa de tomàquet i formatge.

Existeixen grans varietats de masses de pa al moment de l’elaboració i la manera de cuinar-lo. A qualsevol massa, pots afegir els ingredients que t’agradin més, com per exemple, salami, tomàquet, xampinyons, ceba, pernil, olives, morrones, ananá, ou, verdures, anxoves, margallons, etc. i les salses.

· Macarrons

Els macarrons són una pasta elaborada amb aigua, farina de blat i a vegades, ous. Tenen forma de tubs i solen anar acompanyats de diferents tipus de salses i formatge.

La gastronomia del nord d’Itàlia

Aquí hi ha les regions més fredes del país, per això els seus menjars típics són els més contundents. Hi trobem més sopes, cuits, carns bullides en vi i mantega i s’empra menys oli d’oliva, tomàquet i pasta seca.

Hi ha plats típics com el vitello, el carpaccio i les crochette vaig donar patate, a més del risotto.

· Carpaccio

El carpaccio es una preparació de carn crua (carn de vaca, de vedella, de cérvol, salmó, tonyina…), finalment tallada o picada fins a quedar fina, servida principalment com a aperitiu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *